Başarmak istiyorsanız, denemelisiniz.

27 Mayıs 2017 Cumartesi

Kalp Krizi Belirtileri

Türkiye'nin en büyük sorunlarından bir tanesi ''Kalp Krizi''. Peki nederi kalp krizi belirtileri? Kalp krizi belirtileri çoğunlukla göğüs ağrısıdır.
Göğüs ağrısı (Angina Pektoris), Kalbi besleyen damarlarda meydana gelen tıkanıklık demektir. Bir bölgemize, organımıza yeterli kan gitmediğinde, o bölge üzerinde sinir uçları yeterli oksijen alamaması göğüs ağrısına sebep olur. 

Kroner damar hastalıklarında daralan ve tıkanan damarların oksijen ilettiği yere yeterince kan gitmemesi sebebiyle sinir uçlarında bozulma meydana gelebilir. Bu nedenle hastalar ağrı dahi hissetmeyebilir.


Göğüs ağrısı dışında Kalp krizi oluşması çok şeker tüketen, ve şeker hastaları üzerinde çok etkisi vardır. Şeker hastası (diyabet) olan hastalar'da oluşan ilerleyen durumlarda sinir uçlarında bozulma hissedilebilir. Şeker hastası, obez ve orta derece kilolu olan kişiler bu konuya kesinlikle dikkat etmesi gerekmektedir.

Kalp hücrelerinin yaşaması için, gerekli kanın sağlanması gerekir gerekli kan sağlanmazsa, kansızlığa ve asla tükenmeyen şiddetli göğüs ağrılarına davetiye çıkarır. Dikkat edilmediği taktir de kalp hücreleriniz ölür ve tıp dilinde bu olaya ''Enfarktüs'' adı verilmektedir. Enfarktüs alanında canlı hücre kalmaması durumunda ağrı ortadan birden bire yok olur ve his kalmaz. Kısaca üstte verdiğimiz tavsiyelerimize kesinlikle uymak zorundayız, uymadığımız taktir de kalp krizine davetiye çıkarmış olursunuz.