Başarmak istiyorsanız, denemelisiniz.

27 Mayıs 2017 Cumartesi

GÖZ ALERJİSİ HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

Sürekli olarak çevremizden duyduğumuz ve süreklilik halinde gelen göz alerjisi insanların yaşam standartlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Paylaşacağımız bu makale üzerinde sizlere bunun nedenlerini ve nasıl korunmamız gerektiği hakkında paylaşımda bulunacağız.

İlk olarak bilinmesi gereken bu rahatsızlık genelde mevsim değişikliği esnasında gerçekleşmektedir. Göz alerjilerinin en büyük etkenleri; sigara, parfüm, toz-toprak ve en önemlisi ise polenler olarak bilinir. Bunu nasıl anlarız derseniz eğer zaten en büyük özelliği göz kaşıntısıdır. Sürekli olarak rahatsız etmektedir. Bu rahatsızlıklar kızarıklığa, batmaya ve yanmaya yol açar.

Çok rahatsızlık verici bir durum olsa bile insanlar göz alerjisini pek umursamazlar, ciddiye almazlar. Ama unutulmamalıdır ki, ihmal ettiğiniz sürece sizi ileride daha büyük tehlikeler beklemektedir. Miniklerimiz üzerinde bu durum ihmal edilirse eğer, arpacık çıkmasına neden olur. İhmal edilip ciddiye almayan yetişkinlerimizde ise bir takım problemler ortaya çıkar. Örn: görme bozukluğu gibi.

goz-alerjisi-hakkinda-merak-ettikleriniz

Göz alerji tedavisi: tıpta 2 farklı yöntemle bilinir. Bu rahatsızlığı ortaya getiren yani çevrede ki rahatsızlık verici etkenlerin ortada kaldırılması birinci temeldir. Bazı kişilerin doğa da bulunan polen vb gibi şeylere alerjisi bulunmaktadır. Siz de eğer ki bu tür rahatsız edici duruma sahipseniz bu tür ortamlarda bulunmamalısınız. Bir diğeri ise evlerimizde beslediğimiz evcil hayvanlarımızdır. Bazen bir çok kez bu hayvanların ister istemez vücudunda ki tüyler vs bizim üzerimize geçebilmektedir. Bu da fazlası ile göz alerjisini tetikler.

Diğeri ise ev hanımlarımızın toza alerjisi var ise, burada da kendisine dikkat etmesi gerekir. Eğer ki sürekli olarak tozun içerisinde iseniz bu göz alerjinizi tetikler. Mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Bir çok hekimimiz bu konu ile ilgili açıklamalar ve tedavi yöntemleri sunmaktadır. Bunlar içerisinde ki bulunduğunuz durumu bir nebze de olsa düzeltir fakat unutmamalısınız ki tamamını komple ortadan kaldırmaya yetmez.